Hoppa till innehåll
Hem » Förra årets tävling

Förra årets tävling

Geeks CTF 2003 började precis som årets tävling med ett anmälningsformulär. Av 130 deltagare tog sig sedan endast tio vidare från kvalet till finalen, som gick av stapeln i Kista, norr om Stockholm. 

Deltagarna i Geeks CTF 2003 tävlade individuellt, och mästerhackaren David Jacoby hade förberett utmaningarna som skulle få de tävlande att svettas. Som tur var stod fönstren på vid gavel i junikvällen, vilket skänkte välbehövlig svalka åt de hårt kämpande deltagarna som imponerande nog höll fokus hela vägen till slutsignalen.

I slutändan var det Pontus Norrström som knep segern efter en rafflande slutspurt, där ledartröjan bytt ägare flera gånger under de två intensiva timmarna. 

Anna Henderson från IT-Total överräckte diplom och pris till Pontus Norrström – vinnare av Geeks CTF 2023.

Årets CTF-tävling riktar sig till nybörjare

När Geeks CTF-tävling återvänder i år är mycket sig likt. Det kommer fortfarande att anordnas kval och en final, tävlingarna är i Jeopardy-stil med olika svårighetsgrader och poängnivåer och alla tävlar individuellt. 

En stor skillnad är dock att årets tävling riktar sig till dig som inte tidigare har kört CTF. Därför kallas årets tävling för Geeks Rookie CTF. Du ska alltså inte vara proffs på säkerhet eller nätverk för att delta – det räcker med grundläggande kunskaper, ett brinnande intresse för IT-säkerhet och en vilja att tävla och ha kul med andra likasinnade. 

Våga prova din första CTF – anmäl dig här!